...

Politika Privatnosti

Uvod

Poštovani korisniče aplikacije Dermi,

Zaštita Vaših osobnih podataka nije važna samo Vama, već i nama, odgovornim osobama za aplikaciju “Dermi”. Cijenimo Vaše povjerenje da ćemo s Vašim osobnim podacima postupati savjesno, povjerljivo i u skladu sa zakonom.

Ovom izjavom ne želimo samo poštivati naše zakonske obveze, već želimo i da Vam na razumljiv način opišemo koji se osobni podaci obrađuju kada koristite ovu aplikaciju i kako s njima postupamo. Panthera Digital d.o.o. obrađuje i koristi osobne podatke koji se obrađuju tijekom instalacije i korištenja aplikacije u skladu s propisima o zaštiti podataka važećim u Republici Hrvatskoj.

1. Općenite informacije

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka za aplikaciju Dermi primjenjuje se od 26. svibnja 2024. godine te se odnosi na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka unutar aplikacije Dermi.

Registriranjem za korištenje aplikacije Dermi suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi. Ova Izjava opisuje koje Vaše podatke prikupljamo, na koji ih način obrađujemo te u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s Vašim podacima.

Prihvaćanjem ove Izjave ujedno potvrđujete da imate više od 18 godina, odnosno ako nemate, da su Vaši roditelji/staratelji upoznati da koristite aplikaciju Dermi.

2. Prikupljanje i obrada podataka

Kako bismo Vam omogućili uslugu unutar aplikacije Dermi, u nastavku predstavljamo osobne podatke koje obrađujemo, kao i svrhu za koju ih obrađujemo:

Ime i podaci za kontakt (uključujući Vašu adresu, grad, državu, datum rođenja i e-mail)

Upisom osobnih podataka ili prilaganjem dokumentacije u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.

Panthera Digital d.o.o. može koristiti navedene podatke kako bi Vam pružio učinkovitiju korisničku uslugu, olakšao korištenje aplikacije Dermi.

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo:

  • Prilikom registracije radi korištenja naših usluga i to: ime i prezime, e-mail, datum rođenja, adresa, grad, država itd.
  • Prilikom prijave računom u ulozi liječnika i to: ime i prezime, ime poliklinike, e-mail
  • Prilikom slanja upita (kreiranja novog slučaja): ime i prezime, e-adresa, fotografije i rezultat Vašeg upitnika, nalazi i dokumentacija koju nam vi sami odlučite poslati.
  • Prilikom korištenja Dermi aplikacije i to podatke koje nam Vi sami odlučite dostaviti, datum rođenja, liječnička dokumentacija i sl.
  • Vaše osobne podatke ćemo također koristiti u svrhu obrade plaćanja iznosa koji ste dužni platiti za korištenje aplikacije. Ponekad ćete imati pravo na povrat novca, pa ćemo te osobne podatke koristiti i u ove svrhe.
  • U slučaju da nam podnesete prigovor, reklamaciju ili upit.
  • Putem privole za izravni marketing koja može biti dana npr. putem e-maila ili neposredno potpisivanjem obrasca privole.

Ako nam date svoj pristanak, poslat ćemo Vam e-mail newsletter s informacijama o novim proizvodima, uslugama, akcijama i preporukama. Za naše e-mail marketinške kampanje koristimo Mailchimp. Mailchimp je pružatelj usluga treće strane, a pretplatom na naš newsletter prihvaćate da će Vaši podaci biti proslijeđeni Mailchimpu na obradu. Pregledajte pravila o privatnosti tvrtke Mailchimp za više informacija o tome kako postupaju s vašim podacima.

U slučaju kada Vaše podatke obrađujemo temeljem privole, ako opozovete danu privolu prestat ćemo obrađivati Vaše podatke te ih više nećemo upotrebljavati u dane svrhe, no to može rezultirati nemogućnošću korištenja nekim dodatnim pogodnostima koje su vezane za njih.

Podaci koje aplikacija automatski prikuplja su: IP adresa, vrsta uređaja s kojim pristupate aplikaciji, operativni sustav, informacija o pružatelju usluge pristupa Internetu, vrijeme pristupa usluzi te informacije o sesijama. 

Ti se podaci obrađuju u svrhu pružanja kvalitetnije usluge, bolje korisničke podrške, olakšane prijave u aplikaciju i olakšanim podnošenjem upita uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka.

Lozinka koju upisujete vidljiva je samo Vama, a u sustavu se pohranjuje u kriptiranom obliku.

Panthera Digital d.o.o zadržava pravo davati osobne podatke o korisnicima Dermi aplikacije trećim stranama (poliklinikama) no uz obvezu zadržavanja povjerljivosti i isključivo u svrhu obavljanja tražene usluge unutar aplikacije, u svrhu u koju su dani. Tada Panthera Digital d.o.o partnerima s ugovornom obvezom čuvanja tajnosti podataka može dozvoliti pristup nužnim osobnim podacima u svrhu osiguravanja funkcionalnosti platforme za pružanje usluge te eventualne korisničke potpore.

Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:

  • Pružanje informacija Google Inc.

Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Tada svaka takva treća strana ako obrađuje Vaše podatke, dužna je to činiti u skladu s Zakonom o zaštiti osobnih podataka .

Izvršitelj obrade za aplikaciju i platformu Dermi je Panthera Digital d.o.o.

3. Sigurnost Vaših osobnih podataka

Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. 

Slijedom navedenog Vaši podaci pohranjeni su na sigurnom poslužitelju i može im pristupiti samo vrlo ograničen broj osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su u obvezi čuvati takve podatke povjerljivima.

Mi primjenjujemo čitav niz sigurnosnih mjera kad god korisnik ispostavi narudžbu, unese, podnese ili pristupi svojim informacijama kako bismo održali sigurnost Vaših osobnih podataka. 

U komunikaciji između uređaja i poslužitelja podaci se enkriptiraju kako bi donijeli višu razinu sigurnosti i privatnosti u uslugu. Podatke štitimo u više sigurnosnih slojeva, uključujući vodeću tehnologiju enkripcije HTTPS.

4. Primjena kolačića

Web stranica Dermi koristi tzv. kolačiće (cookies) -skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić).

Kolačići se upotrebljavaju za bolje korisničko iskustvo s potpunim funkcionalnostima korištene aplikacije, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Dermi koristi kolačiće trećih strana radi:

– dobivanja statističkih podataka o posjećenosti i načinu uporabe naše aplikacije i web stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Za navedene svrhe koriste se statistike iz servisa Google Analytics. Pravila o kolačićima koje koriste treće strane potražite na sljedećim poveznicama:

Google Analytics

https://policies.google.com/privacy

5. Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na http://www.allaboutcookies.org/

Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše aplikacije kao i internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje nekih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

6. Razdoblje čuvanja

Voditelj obrade čuva prikupljene osobne podatke do brisanja korisničkog računa ili do prestanka pružanja usluge odnosno zakonskih rokova ako postoje.

7. Izjava o sigurnosti kupnje kreditnim karticama

Povjerljivost Vaših informacija je zaštićena i osigurana korištenjem SSL enkripcije. Stranice za internetsko plaćanje su osigurane korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. 

SSL enkripcija je postupak kodiranja podataka radi sprečavanja neovlaštenog pristupa tijekom prijenosa podataka. Ovo omogućava siguran prijenos podataka i sprečava neovlašteni pristup podacima tijekom komunikacije između korisnika i Payment Gateway-a, kao i u obrnutom smjeru. 

Payment Gateway i financijske institucije razmjenjuju podatke koristeći svoju virtualnu privatnu mrežu (VPN), koja je također zaštićena od neovlaštenog pristupa. Corvus je ovlašteni pružatelj usluga plaćanja PCI DSS Razine 1.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica, te isti nisu dostupni neovlaštenim osobama.

8. Prava korisnika

Ovime Vas ujedno informiramo da imate pravo i mogućnost izravnog pristupa Vašim osobnim podacima koji se obrađuju, pravo na njihov ispravak (osim adrese elektroničke pošte) te pravo na naknadni opoziv privole i brisanje prikupljenih osobnih podataka.

Vaše pravo na ispravak osobnih podataka ostvarujete na način da nas kontaktirate putem e-pošte na adresu [email protected] s naslovom Zahtjev za ispravak osobnih podataka, te da u sadržaju poruke obavezno navedete Vašu e-mail adresu te podatke koje biste htjeli ispraviti.

Vaše pravo na brisanje osobnih podataka ili pravo na opoziv dane privole ostvarujete na način da obrišete Vaš korisnički račun kroz postavke unutar aplikacije Dermi. Ako obrišete korisnički račun, Vaši osobni podaci bit će obrisani i više nećete moći koristiti Dermi aplikaciju u dijelu za koji je potrebna registracija. Prilikom brisanja dio podataka se anonimizira čime se trajno miču sve poveznice s određenom osobom.

Svoje pravo na brisanje osobnih podataka ili pravo na opoziv danih privola možete ostvariti i slanjem e-mail poruke na [email protected] sa Naslovom: “Zahtjev za brisanje korisničkog računa”.

Ako ponovno želite dati svoju privolu, to možete učiniti ponovnim registriranjem.

9. Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana. Panthera Digital d.o.o. zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku.

Panthera Digital d.o.o. će o svakoj promjeni koja utječe na način i opseg prikupljanja osobnih podataka obavijestiti svoje korisnike.

10. Ostale informacije

Da bismo bili u skladu s pravičnom praksom u pogledu prikupljanja osobnih podataka, poduzet ćemo sljedeće odgovarajuće radnje ako bi došlo do povrede osobnih podataka:

Obavijestit ćemo korisnike o tome što je prije moguće, putem e-mail pošte i isticanjem obavijesti na samim web stranicama te ćemo bez odgode poduzeti sve potrebne radnje sukladno važećim propisima iz područja zaštite osobnih podataka.

Panthera Digital d.o.o. će rado primiti Vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i upite oko Vaših prava kao korisnika Dermi aplikacije.

Za obradu podataka odgovorna je:

Panthera Digital d.o.o.

Ulica Hermana Bužana 6

10000 Zagreb

Službenik za zaštitu podataka dostupan je putem adrese e-pošte: [email protected]

U Zagrebu, 29. svibnja 2024.

Scroll to Top