...

Opći Uvjeti Korištenja

Zdravstvene ustanove, trgovačka društva i privatni zdravstveni radnici, te druge pravne i fizčke osobe koje u skladu s pozitivnim propisima obavljaju zdravstvenu djelatnost u Republici Hrvatskoj (dalje u tekstu: Pružatelji zdravstvenih usluga) i koje imaju sklopljen ugovor s Panthera Digital d.o.o. pružaju daljinsko savjetovanje – konzultacije putem online Virtualne platforme DERMI koju osigurava Panthera Digital d.o.o., kako bi svojim korisnicima omogućili veću dostupnost konzultacijama iz sfere medicine. Usluga je osmišljena da pruži uslugu savjetovanja onim pacijentima koji nisu u mogućnosti vidjeti liječnika uživo ili im je potrebno takvo savjetovanje koje ne iziskuje osobni kontakt s liječnikom.

Virtualna platforma DERMI nije zamišljena da bude kompletna zdravstvena usluga ili alternativa pravom posjetu ambulanti, zahvatu ili operaciji i postojat će slučajevi kada će savjeti pruženi daljinskim savjetovanjem – konzultacijama rezultirati dogovorenim terminom i daljnjim liječenjem uživo.

Virtualna platforma DERMI nije namijenjena za hitne medicinske intervencije. Ne koristite Virtualnu ordinaciju, ako mislite da je Vaš zdravstveni problem hitan slučaj, a pogotovo ne ako doživite medicinsku hitnost poput bolova u prsima, tegobe disanja, moždanog udara, jakih bolova u trbuhu i slično. Korisnik se slaže, potvrđuje i prihvaća da je svjestan činjenice da Virtualna ordinacija nije namijenjena za bilo koju vrstu hitnih medicinskih intervencija. U slučaju sumnje i potrebe zbrinjavanja bilo kakvih hitnih medicinskih stanja, preporučuje se da nazovete nadležnu hitnu službu.

Virtualnoj platformi DERMI može se pristupiti putem web stranice https://dermi.hr/, mobilne aplikacije i drugih sredstava, bilo da su u vlasništvu i/ili kojima upravlja Panthera Digital d.o.o.

1. OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

Ovo su Uvjeti pružanja i korištenja usluga (dalje u tekstu “Uvjeti”) za pristup i korištenje bilo koje osobe (“Korisnik”, ili “Vi”) online platforme DERMI putem koje se pružaju ranije navedene usluge putem virtualne  platforme (zajednički nazvano “Virtualna platforma”) od strane Pružatelja zdravstvenih usluga.

Pristupanjem ili korištenjem online platforme DERMI ili klikom na gumb ili oznaku koji označava da ste s razumijevanjem pročitali i prihvatili Uvjete pružanja i korištenja usluga, razumijete i pristajete na ove Uvjete. Pažljivo pročitajte ove Uvjete prije početka korištenja.

Ako se ne slažete s bilo kojim dijelom ovih Uvjeta, nemojte se prijaviti na Virtualnu platformu Dermi, prestanite koristiti Virtualnu platformu Dermi na bilo koji način i ne biste trebali pristupati Virtualnoj platformi.

Ovi uvjeti podložni su promjenama. Kada se ovi Uvjeti promjene, nova verzija bit će objavljena na web stranici Virtualne platforme Dermi i na mobilnoj aplikaciji Virtualne platforme Dermi.

Korisnik izjavljuje svojom odgovornošću da su informacije koje daje točne, te je obaviješten da uporaba lažnog identiteta i širenje lažnih podataka mogu dovesti do civilnog i / ili kaznenog gonjenja, te da za slučaj sumnje u korištenje lažnog identiteta ili korištenja platforme s namjerom prijevare može rezultirati trajnom blokadom korisnika. Kako bi izbjegli nevažeće rezervacije i druge situacije koje mogu dovesti liječnike u zabludu, Platforma Dermi i pružatelji zdravstvenih usluga mogu upotrijebiti navedeni mobilni broj i / ili adresu e-pošte kako bi potvrdila zahtjev korisnika za termin ili provjerila identitet korisnika.

2. KORIŠTENJE VIRTUALNE PLATFORME

Virtualna platforma Dermi Vam omogućuje daljinsko savjetovanje – konzultacije s registriranim i licenciranim liječnicima Pružatelja zdravstvenih usluga  u svrhu provođenja usluge konzultacija iz registriranih djelatnosti, pružanju drugog mišljenja, planiranja liječenja, dogovaranju termina liječenja, savjetovanja, dobivanja informacija, savjeta ili bilo kojeg drugog doprinosa ili usluga liječnika, odnosno Pružatelja zdravstvenih usluga (zajednički nazvano “Usluge Virtualne platforme Dermi”).

Usluga koju nudi Virtualna platforma Dermi omogućava korisnicima da pronađu liječnika (zajednički nazvano „liječnik“), da od liječnika zatraže sastanak te da izvrše daljinsko savjetovanje – konzultacije istovremeno pružajući liječniku mogućnost savjetovanja na daljinu, praćenje i korekciju pacijentove terapije. Time se Pružatelj zdravstvenih usluga može koristiti, između ostalog, za pristup i olakšavanje dostupnosti: konzultaciji, drugom mišljenju, planiranju liječenja, dogovaranju termina liječenja, savjetovanju i informacijama koje su specifično i individualno pružene i dostavljene Vama.

Konzultacija koju pruža Virtualna platforme Dermi osigurava sigurnu daljinsku komunikaciju između korisnika i liječnika, odnosno Pružatelja zdravstvenih usluga . U pružanju ove usluge Virtualna platforma Dermi poštuje sva pravila o privatnosti propisanoj odredbama o zaštiti osobnih podataka. Korisnik je prihvatio sve odredbe o zaštiti osobnih podataka prilikom kreiranja vlastitog profila, te je svjestan da iste može pročitati na javno objavljenoj poveznici o zaštiti podataka.

Pristajanjem na ove uvjete također pristajete na uvjete platforme o zaštiti podataka. Pravila o zaštiti podataka su uključena u ove uvjete i smatraju se njegovim dijelom. Ista pravila koja se odnose na promjene i reviziju ovih uvjeta također se primjenjuju na promjene i reviziju pravila o zaštiti podataka.

Korisniku ni liječniku, odnosno Pružatelju zdravstvenih usluga nije dopušteno snimanje, kopiranje ili emitiranje bilo kojeg sadržaja ili izvoda sadržaja konzultacija u sklopu Virtualne platforma Dermi, bez obzira na sredstva, medij, postupak ili svrhu.

Korisnik i liječnik, odnosno Pružatelj zdravstvenih usluga su informirani da svako kršenje prava na sliku, poštivanje privatnosti ili profesionalne i medicinske povjerljivosti može biti podložno sankcijama, uključujući kaznene sankcije.

Oprema koja omogućuje pristup i korištenje usluge Virtualne platforma Dermi snosi se na vlastiti trošak korisnika, kao i povezani troškovi elektroničke komunikacije.

Stranke složno ugovaraju da osim ako to zahtijeva pravni postupak, liječnik, odnosno Pružatelj zdravstvenih usluga neće prikazivati medicinske ili bilo koje druge podatke o korisnicima ili trećoj strani, bilo kojoj osobi ili entitetu koje nije ovlastio, osim u strogom skladu s medicinskom etikom i Zakonom o pružanju zdravstvene zaštite.

Korisnik je pozvan da unaprijed osigura sljedeće uvjete tijekom korištenja usluga putem Virtualne platforme Dermi: pametni telefon ili računalo, kameru, internetsku vezu na svom računalu. Ako oprema ili uvjeti za uslugu nisu zadovoljeni, liječnik, odnosno Pružatelj zdravstvenih usluga  može prekinuti konzultacije. U slučaju da se korisnik prilikom korištenja usluge Virtualne platforme Dermi osjeća negativno pod utjecajem narušenog učinka ili kvalitete, dužan je o tome obavijestiti Virtualnu platform Dermi.

Liječnik, odnosno Pružatelj zdravstvenih usluga  koji pruža uslugu Virtualne platforme Dermi jedini ima pravo ocijeniti prikladnost daljinskog savjetovanja korisnika te može prekinuti konzultacije u slučaju da nisu ispunjeni uvjeti za daljinsko savjetovanje.

Virtualna platforme Dermi je posrednik u komunikaciji liječnik, odnosno Pružatelj zdravstvenih usluga / korisnik te korisnik razumije i prihvaća da će biti odgovoran za plaćanje za pružene usluge Pružatelju zdravstvenih usluga. Korisnik razumije i prihvaća da usluga koju omogućuje Virtualna platforma Dermi će biti naplaćena od strane Pružatelja zdravstvenih usluga.

Virtualna platforma Dermi nije strana u uvjetima između Korisnika i Pružatelja zdravstvenih usluga, već je posrednik u komunikaciji liječnik, odnosno Pružatelj zdravstvenih usluga / korisnik.

Pružatelj zdravstvene usluge isključivo je odgovoran za pruženu uslugu.

Da bi Korisnik koristio usluge posredstvom Virtualne platforme Dermi morat će ispuniti detaljan upitnik o svojoj bolesti/tegobi te dodati fotografije svoje bolesti/tegobe. Korisnik će morati izraditi i Korisnički račun. Korisnik je odgovoran za sve što se dogodi s njegovim Korisničkim računom, stoga ne smije dopustiti da ga netko drugi upotrebljava i dužan je čuvati svoje korisničko ime i lozinku u tajnosti.

Korisnik ima mogućnost odabira premium i osnovnog paketa (sadržaj i cijena paketa su vidljivi na ovoj web stranici/moblinoj aplikaciji). Ako je korisnik odabrao paket koji nije prikladan za liječenje određene bolesti, Virtualna platforma Dermi pridržava pravo da korisniku ne omogući odabir tog paketa.

Liječnik, odnosno Pružatelj zdravstvenih usluga  koji pruža uslugu posredstvom Virtualne platforme Dermi ima pravo ocijeniti može li obaviti daljinsko savjetovanje korisnika, odnosno pregled na temelju ispunjenog upitnika o bolesti/tegobi korisnika I dodanih fotografija. Ako liječnik, odnosno Pružatelj zdravstvenih usluga, ocijeni da može obaviti konzultaciju izvršava se naplata za uslugu sukladno cjeniku objavljenom na ovoj web stranici i mobilnoj aplikaciji.  Ako naplata nije uspješno izvršena konzultacija se otkazuje. Ako liječnik, odnosno Pružatelj zdravstvenih usluga, iz bilo kojeg razloga ne može obaviti konzultaciju naplata se otkazuje.

Liječnik, odnosno Pružatelj zdravstvenih usluga, ima mogućnost u svako doba odustati od obavljanja konzultacije te se u tom slučaju naplaćena sredstva vraćaju Korisniku.

Ako korisniku usluga nije pružena u roku od sedam dana od dana njegovog zahtjeva, smatra se da je usluga nedostupna te se konzultacija otkazuje.

Virtualna platforma Dermi ima pravo odabrati putem vlastitog algoritma koji Pružatelj zdravstvenih usluga će pružiti uslugu Virtualne platforme Dermi korisniku.

Korisnik mora imati najmanje 18 godina da bi upotrebljavao Virtualnu platformu Dermi.

Usluge Virtualne platforme Dermi nisu u sustavu naplate Hrvatskoj Zavoda za Zdravstveno Osiguranje te ih nije moguće ostvariti putem uputnice HZZO-a.

3. OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Ako mislite da trebate hitnu medicinsku pomoć, ODMAH I HITNO NAZOVITE LIJEČNIKA ILI BROJ ZA HITNE SLUŽBE (112 ili 194 U HRVATSKOJ). Ne oslanjajte se na elektroničku komunikaciju ili komunikaciju putem Virtualne platforme Dermi za hitne medicinske potrebe. Ova Virtualna platforma nije osmišljena da olakšava hitne medicinske slučajeve. PRIHVAĆATE, POTVRĐUJTE I SUGLASNI STE DA PLATFORMA NIJE NAMIJENJENA ZA UPORABU U BILO KOJEM OD GORE NAVEDENIH SLUČAJEVA I DA NE SMIJETE KORISTITI PLATFORMU U NITI JEDNOM OD GORE NAVEDENIH SLUČAJEVA.

Pružatelj zdravstvene usluge ne jamči da je daljinsko savjetovanje putem Virtualne platforme najbolji pristup savjetima iz područja određenih bolesti ili doista odgovarajući način liječenja za Vašu posebnu zdravstvenu brigu ili zdravstveni problem. Nadalje, Virtualna platforma nije zamjena za Vašeg liječnika i pružatelja primarne njege. Slažete se da ćete odmah kontaktirati svog liječnika ako se Vaše stanje promijeni ili se pogoršaju Vaši simptomi. Ako Vam je potrebna hitna pomoć, odmah se obratite najbližem centru hitne službe.

Usluge koje pruža Pružatelj zdravstvenih usluga, savjetovanje ili konzultacija s liječnicama ne može i ne zamjenjuje odlazak u ambulantu i konzultaciju „licem u lice“. Preporučujemo i potičemo Vas da provjerite sve informacije koje dobijete od liječnika pružatelja usluge putem Virtualne platforme. Bilo koje oslanjanje na takve informacije podrazumijeva da to radite u potpunosti na vlastiti rizik i vlastitu odgovornost.

Nemojte zanemarivati, izbjegavati ili odgađati dobivanje medicinskog savjeta od svog liječnika ili drugog kvalificiranog liječnika specijaliste, posjećenih uživo, zbog informacija ili savjeta koje ste primili putem Virtualne platforme.

Virtualna platforma Dermi nastojat će što prije riješiti svaku pogrešku u sustavu. Virtualna platforma Dermi, koliko god je izvedivo, unaprijed će obavijestiti svoje korisnike o bilo kakvim ograničenjima dostupnosti zbog aktivnosti održavanja i/ili uklanjanja kvarova na sustavu Virtualne platforme.

Korisnik je obaviješten da sustavi prijenosa komunikacija, računalni sustavi koji pružaju hosting web portala ili računala liječnika mogu biti podložni kvarovima, kao i bilo koji računalni sustav. Korisnik se ovim odriče svih mogućnosti obračuna protiv Virtualne platforme Dermi  i pridruženih subjekata zbog tehničkog kvara u korištenju pruženih usluga ili zbog neuspjeha uspostavljanja konzultacije.

Korisnik je obaviješten da Virtualna platforma Dermi nije odgovorna za kršenje povjerljivosti elektroničkih poruka ili drugih podataka koji su poslani zbog nepravilne provedbe od strane Korisnika sigurnosnih uputa povezanih s njihovim vlastitim sustavom.

Korisnik prihvaća, potvrđuje i slažete se da je platforma napravljena “kako jest”, te neće imati prema nama nikakvih zahtjeva, niti izjava protiv Virtualne platforme Dermi. Korištenje platforme je na vlastiti rizik Korisnika.

4. POSEBNE ZABRANE

Pored ostalih zabrana koje su navedene u Općim uvjetima, Korisnici također ne smiju koristiti web stranice/mobilne aplikacije ili njihov sadržaj:

  • Za bilo koje nezakonite svrhe
  • Da bi nagovarali druge na počinjenje ili sudjelovanje u bilo kakvim nezakonitim radnjama
  • Da bi povrijedili ili oštetili prava intelektualnog vlasništva Platforme Dermi ili prava intelektualnog vlasništva drugih
  • Da bi uznemiravali, zlorabili, vrijeđali, oštetili, oklevetali, uvrijedili, omalovažili, zastrašili ili vršili diskriminaciju po osnovi spola, spolne orijentacije, vjerske pripadnosti, podrijetla, rase, dobi, nacionalnosti ili invaliditeta
  • Da bi prenijeli lažne podatke ili podatke koji dovode u zabludu
  • Da bi prenijeli podatke (upload) ili prenosili viruse ili maliciozne kodove koji će ili mogu biti korišteni na način koji će utjecati na funkcionalnost ili rad Usluge ili bilo kojih povezanih web stranica, drugih web stranica ili Interneta
  • Da bi prikupljali ili pratili osobne informacije drugih osoba
  • Da bi slali neželjenu elektroničku poštu kao spam, phish, pharm, pretext, spider, crawl, ili scrape
  • Za bilo koje opscene ili nemoralne svrhe
  • Da bi ometali ili zaobišli sigurnosne elemente Usluge ili bilo kojih povezanih web stranica, drugih web stranica ili Interneta

Virtualna platforma Dermi pridržava pravo okončati korištenje usluge korisniku ili bilo kojih povezanih web stranica radi kršenja bilo koje vrste zabranjenih načina uporabe platforme, te posebno u slučaju da korisnik učestalim pozivima, koji po svojoj prirodi nemaju karakter pribavljanja informacija kojima služi platforma, već imaju za cilj prekomjerno i zlonamjerno korištenje platforme sa svrhom onemogućavanja redovnog korištenja platforme od strane drugih korisnika.

Zabranjena je svaka vrsta zlonamjernih, neutemeljeno iscrpljujućih i uznemirujućih poziva, radi čega je Virtualna platforma Dermi korisnika koji krši posebne zabrane ovlaštena privremeno isključiti iz mogućnosti pristupa Platformi, i to u trajanju od sedam dana.

Ako korisnik ponovno prekrši odredbe posebnih zabrana, Virtualna platforma Dermi, ovlaštena je korisnika koji krši posebne zabrane ovlaštena privremeno isključiti iz mogućnosti pristupa Platformi, i to u trajanju od 30 dana.

Ako se i nakon isteka razdoblja iz prethodnog stavka utvrdi da korisnik ponovo prekršio odredbe posebnih zabrana, Virtualna platforma Dermi, ovlaštena je korisnika trajno isključiti iz mogućnosti pristupa Platformi.

5. SKLAPANJE UGOVORA

Ovi Opći uvjeti i bilo koja poslovna politika ili operativna pravila koju postavi Virtualna platforma Dermi na ovim web stranicama i mobilnoj aplikaciji ili vezano za usluge, predstavljaju cjelokupan ugovor i sporazum između Vas i Pružatelja zdravstvenih usluga, te su mjerodavni za Vaše korištenje usluge koju Vam pruža Pružatelj zdravstvenih usluga, imaju prednost primjene pred bilo kojim prethodnim ili sada postojećim ugovorima, bilo kojim oblicima komunikacije i prijedlozima, bilo pisanim bilo usmenim, koji se odvijaju između Vas i Pružatelja zdravstvenih usluga (uključujući, između ostalog, bilo koje ranije verzije ovih Općih uvjeta). Bilo koje nejasnoće kod tumačenja ovih Općih uvjeta neće se tumačiti na štetu ugovorne strane koja ih je sastavila.

6. PROMJENE OPĆIH UVJETA PRUŽANJA USLUGA

Ovime jamčimo da na ovim web stranicama i mobilnoj aplikacji imate priliku pregledati najaktualniju verziju Općih uvjeta u bilo koje doba, dok platforma Dermi pridržava pravo ažurirati, izmijeniti ili zamijeniti bilo koji dio ovih Općih uvjeta objavljujući ažuriranja i promjene na našim web stranicama i mobilnoj aplikaciji, a Vaša je odgovornost provjeriti na našim web stranicama i mobilnim aplikacijama ima li kakvih promjena.

Posebno se naglašava kako Vaša kontinuirana uporaba naših web stranica i mobilnih aplikacija ili traženje usluga nakon objave bilo kakvih promjena ovih Općih uvjeta predstavlja Vaš prihvat tih promjena.

7. MJERODAVNO PRAVO

Na ove Opće uvjete i bilo koje zasebne ugovore temeljem kojih Vam se pružaju usluge primjenjuju se odredbe propisa važećih u Republici Hrvatskoj kao mjerodavno pravo.

Scroll to Top